Nieuws

Missie geslaagd! Laatste Music: World Series concert op 19 november

Hoe zouden een flamenco-gitarist, een Afrikaanse percussionist, een jazz-bassist en een accordeonist samen klinken? En hoe zou die saxofoonsolo geklonken hebben als die begeleid was door een Indiase tabla?

Met deze inmiddels klassieke vragen begon de Music: World Series in 1998 de zoektocht naar spannende antwoorden. Na zeventien jaar lang pionierswerk kunnen we vaststellen dat onze missie om genres en musici met uiteenlopende achtergronden met elkaar te vermengen, uitstekend is geslaagd.

Sinds de start van de serie hebben ruim driehonderd muzikanten van over de hele wereld vanuit allerlei genres in allerlei samenstellingen met elkaar gespeeld. Nu kunnen we tevreden vaststellen dat zij elkaar ook zonder ons weten te vinden. En niet alleen in de jazz en geïmproviseerde muziek, ook de klassieke muziekwereld is steeds meer aan het ‘ontschotten’, denk aan het Nederlands Blazersensemble, het Atlas Ensemble en bijvoorbeeld het Radio Philharmonisch Orkest, dat een programma ontwikkelt met de sheng speler Wu Wei, die bij ons al in 2004 te gast was.

Ben je een muzikant die in de afgelopen jaren heeft gespeeld in de serie? Dan kun je gratis naar binnen bij de laatste editie. Wel even aanmelden via info@musicworldseries.nl vóór dinsdag 17 november.

Wil je het concert bezoeken? Bestel je ticket via RASA