Echt inrichten begint bij meubels op maat laten maken

Als stylist en expert op het gebied van de inrichting en aankleding van huizen heb ik de laatste jaren veel ontwikkelingen gezien. We zijn van een drukke inrichting met veel accessoires naar inrichtingen gegaan waarbij veel aandacht besteed wordt aan alle verschillende schermen die we belangrijk vinden. We willen overal aansluitpunten hebben voor de stroom en een ruimtelijke indeling is belangrijk. Zelf vind ik het belangrijk dat het eigen karakter van een huis behouden blijft. Wanneer alles open is en er vooral veel schermen en stopcontacten te vinden zijn, is er geen ziel meer in huis. Het wordt een inrichting waar je weinig plezier aan beleeft omdat het allemaal wit, licht en open is. Daarom ben ik samen gaan werken met een kunstenaar. Je kunt Wilfred Kalf ook een meubelmaker noemen, een expert bij het meubels op maat laten maken, maar ik vind kunstenaar beter bij hem passen. Meubels op maat laten maken van echte Nederlandse bomen, bij voorkeur bomen die op de eigen grond stonden, het zorgt ervoor dat er ineens veel meer ziel en leven in de inrichting komt. Het straalt, het leeft, het ademt. Denk je dat dit overdreven is? Kijk dan zelf eens op wilfredkalf.nl. Grote kans dat je direct snapt wat ik bedoel.

Meubels op maat laten maken voor jouw huis

Het gaat niet eens zozeer om de maat bij het meubels op maat laten maken. Het gaat mij meer om het eigen karakter van de meubels, van het hout dat ooit in de buurt van het huis gestaan heeft en dat hergebruikt wordt om de inrichting van een huis op te fleuren. Wat daarnaast een groot voordeel is, is dat je bij het meubels op maat laten maken precies kunt laten weten wat je wilt en wat de precieze eisen zijn die jij hebt bij het laten maken van de meubels. Zo kun je écht gebruikmaken van alle ruimte die je in huis hebt, zonder bouwpakketjes te kopen waarbij het resultaat toch altijd tegenvalt. En laten we eerlijk zijn, wil je een huis inrichten op jouw manier, dan wil je unieke stukken hebben. Door meubels op maat te laten maken weet je zeker dat niemand anders ter wereld hetzelfde meubel heeft. Want het is gemaakt van hout dat alleen jij hebt en is gemaakt naar het idee dat jij had. Wel in samenspraak met de kunstenaar natuurlijk, want het moet wel te verwezenlijken zijn.

Behoud het eigen karakter

Meubels op maat laten maken is een goede manier om het eigen karakter van het huis te bewaren. Ik benadruk het elke keer bij alle klanten die ik spreek over de mogelijkheden van het inrichten van een huis. Het eigen karakter is belangrijk, je wilt een huis dat jouw huis is en waar een ziel in de inrichting verwerkt is. We gaan steeds meer naar een leven waarbij we leven tussen gipsplaten en laminaatvloeren. Allemaal prima, maar zorg er dan wel voor dat je minstens één opvallend stuk in het interieur hebt staan. Kies je voor meubels op maat laten maken, dan weet je zeker dat je een ziel in huis haalt met een uniek stuk dat ook nog eens een relatie heeft met het huis zelf. Je merkt binnen de kortste keren dat het huis er een compleet andere uitstraling van krijgt en het is in de meeste gevallen ook nog eens een geweldig gespreksonderwerp wanneer je gasten over de vloer krijgt. Zorg goed voor je huis en kies niet alleen de moderne elementen bij de inrichting: durf te kiezen voor karakter.