Avontuurlijk en op maat reizen door Indonesië

Inonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden. Echter, als mensen aan reizen naar Indonesië denken, is Bali vaak het enige waar ze aan denken. Hoewel Bali op zichzelf al te gek is, biedt reizen naar Indonesië zoveel meer. Indonesië is gezegend met duizenden prachtige eilanden en stranden die je verwennen, adembenemende landschappen, aangename temperaturen, lekker eten en supervriendelijke mensen. Reisbureau Dari-Java is gespecialiseerd in individuele reizen naar Indonesië. Bekijk de aantrekkelijke mogelijkheden op www.dari-java.nl en start vandaag nog het plannen van een onvergetelijke reis naar Inonesië.

Behulpzame Bahasa-zinnen voor het reizen door Indonesië

Het reizen in Indonesië biedt je ook de mogelijkheid om de lokale bevolking te leren kennen. Als je er bijvoorbeeld aan denkt om wat basiswoorden in Bahasa Indonesia (de Indonesische taal) te verzamelen, zul je blij zijn met het feit dat de taal vrij eenvoudig te beheersen is! De taal heeft geen behoefte aan verleden of toekomstige tijd, wat betekent dat werkwoorden alleen in de tegenwoordige tijd staan. Bahasa maakt ook geen onderscheid voor mannelijke en vrouwelijke zelfstandige naamwoorden. Om de taal nog minder ingewikkeld te maken, bestaat er geen meervoud. Enkelvoud en meervoud zijn hetzelfde. Over het algemeen wordt de nationale taal door het hele land gesproken, met een bevolking van meer dan 200 miljoen burgers. Ben je van plan om na het reizen in Indonesië naar Maleisië door te reizen, dan is het goed om te weten dat Bahasa Indonesia vergelijkbaar is met Bahasa Melayu (de nationale taal van Maleisië). Dit is de reden waarom Bahasa Indonesia ook in Maleisië wordt begrepen. Omdat Indonesische mensen erg vriendelijk en communicatief zijn, zul je de taal snel oppikken. Tijdens het reizen doorheen Indonesië, zullen de meest voorkomende vragen die je hoort zijn: “Dari mana?” En “Mau ke mana?”. “Dari mana” betekent waar (kom je) vandaan en “ke mana” betekent waar (ga je) heen. Maak je dus vertrouwd met deze twee korte en eenvoudige zinnen, ze zullen zeker van pas komen zeker (net als onderstaande woorden)!

  • Selamat Pagi – Goedemorgen
  • Selamat Siang – Goede middag
  • Selamat zere – Goede avond
  • Selamat malam – Goedenacht
  • Apa kabar? Hoe gaat het?
  • Terima kasih – Bedankt
  • Sama Sama – Graag gedaan
  • Ja – Ia
  • Neen – Tidak

Transportmiddelen

De transportmogelijkheden in Indonesië zijn net zo divers als het land, maar je zult meestal vanuit het buitenland aankomen in Denpansar (Bali) of Jakarta. Vanuit deze grote steden kun je eenvoudig een manier vinden om het reizen door Indonesië te vergemakkelijken. De meeste bestemmingen zijn per vliegtuig, auto of boot te bereiken. Reizen in Indonesië gaat er helemaal anders aan toe dan in Europa. Binnenlandse vliegreizen zijn vaak goedkoper en veel gemakkelijker dan reizen over land of per boot. Als je bijvoorbeeld vanuit Bali per boot naar Lombok wilt gaan, mag je verwachten dat je één tot drie uur in het verkeer zult vastzitten om naar de haven te gaan, daarna nog twee uur op een speedboot of 12 uur op een veerboot. Nadien volgt nog een lange rit naar je eindbestemming. Maar je kunt ook een vlucht van 20 minuten maken. Eenmaal op je bestemming kun je de voorkeur geven aan het huren van een scooter om je te verplaatsen. De beste en veiligste optie om te reizen in Indonesië of op je bestemming, is het huren van een voertuig met chauffeur voor een dag, een week of langer. Het zelf besturen van een huurauto om te reizen door Indonesië wordt niet aanbevolen, vanwege het verkeer, de slechte wegen en de verwarrende straatindelingen.