Elektrisch bureau

Een elektrisch bureau is een ideaal middel om te voorkomen dat jijzelf of jouw personeel last krijgt van gezondheidsklachten. Veel mensen hebben te maken met het probleem dat zij gedurende de dag eigenlijk veel te veel zitten. Steeds meer personen hebben immers kantoorwerk, waarbij eigenlijk de gehele dag stil gezeten wordt. Vervolgens ploffen velen van ons ‘s avonds ook weer op de bank neer en als we al sporten, dan neemt dit niet meer dan een uur van onze dag in. Daarom is een elektrisch bureau eigenlijk een must have voor iedereen! Al dat zitten is namelijk heel erg slecht voor onze gezondheid. Dat begint natuurlijk al met onze rug, een zittende houding is niet gezond voor onze wervelkolom, tenminste, als we te lang zitten. Daar komt bij dat we zo ook veel te weinig beweging krijgen, wat weer allemaal gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, zoals het vergroten van het risico op het krijgen van:

  • hart- en vaatziekten
  • kanker
  • diabetes

Dat heeft te maken met het feit dat suiker en vet minder snel worden opgenomen uit het bloed. Daar komt nog bij dat je in een zittende houding relatief weinig energie verbruikt, waardoor je al snel meer eet dan je eigenlijk nodig hebt, wat een hoger lichaamsgewicht tot gevolg heeft. Een elektrisch bureau kan hier verandering in brengen!

Elektrisch bureau voor zit-sta werkplek

Hoe kan een elektrisch bureau nu verandering brengen in het hierboven genoemde probleem? Dat heeft te maken met het feit dat je hiermee de hoogte van het werkblad aan kunt passen, je kunt het werkblad zo hoog zetten dat je er staand achter kunt werken! Het klinkt misschien wat vreemd om staand te gaan typen, maar het werkt eigenlijk uitstekend! Wie er aan begint, zal al snel tot de conclusie komen dat het heel erg prettig is om zo af te kunnen wisselen tussen zitten en staan! Met een elektrisch bureau kun je alles gewoon op zijn plek te laten staan, je hoeft niet je laptop mee te nemen naar een andere plek om staand te kunnen werken, maar je hoeft alleen maar het knopje in te drukken dat ervoor zorgt dat de hoogte anders wordt. Dat maakt het dus echt heel gemakkelijk om je eigen zit-sta werkplek te creëren! Staand verbrand je meer energie en bovendien worden je spieren dan meer gebruikt. Je bent daarbij sneller geneigd om wat stappen te zetten, aangezien je toch al staat. Met andere woorden, het creëren van een zit-sta werkplek door middel van een elektrisch bureau is dus echt een eenvoudige en uitstekende manier om de gezondheid te verbeteren!

Verschillende soorten

Een elektrisch bureau aanschaffen is dus een uitstekend idee! Wat belangrijk is om te weten, is dat er verschillende soorten bestaan. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen verkrijgbaar die een speciale geheugenmodule hebben, waarin ze de favoriete hoogtes opslaan. Zo hoef je dus maar één keer in te stellen welke hoogte jouw voorkeur heeft als jij zit en welke als jij staat en het elektrisch bureau zorgt er dan vervolgens iedere keer met slechts één druk op de knop voor dat het werkblad op deze juiste stand ingesteld wordt! Ben jij op zoek naar dergelijk meubilair? Dan moet je absoluut een kijkje nemen bij Shiraz! Zij verkopen veel verschillende exemplaren, zodat er ook voor jouw kantoorruimte zeker een geschikt exemplaar bij hen te vinden is! Je kunt de verschillende modellen bekijken op shiraz.nl, maar je kunt ook een bezoek brengen aan hun showroom. Heb je eerst nog wat meer informatie nodig? Geen probleem, zij vertellen jou graag meer over de mogelijkheden die zij jou kunnen bieden wat betreft een elektrisch bureau!